Plannen dansfeest

Tips, die zijn altijd belangrijk als je je Huwelijksfeest aan het plannen bent. Voor alle onderdelen van je trouwfeest kan je tips vinden, maar het dansfeest blijft wat in de kou staan. Tijd om er iets aan te doen want het dansfeest neemt tenslotte een aanzienlijk deel van je grote dag in.

Na jaren in het DJ vak bouw je een bepaalde ervaring op en krijg je een visie op hoe het dansgedeelte van een feest er moet uitzien. Vooral bij trouwfeesten zie je patronen terug komen en merk je welke elementen werken en welke keer op keer “niet zoals verwacht” uitdraaien. Een slimme bruid vraagt haar DJ om zijn ervaring, hij is tenslotte de “ceremoniemeester van de nacht” (jawel geheel zelfbedachte coole slogan). Daarom dat ik besloot om mijn kennis wereldkundig te maken en mijn “gedacht” over alle experimenten op een trouwfeest te bundelen op deze pagina. Of je nu al een DJ heb of je hebt er geen, je kan er maar wel bij varen. Heb je vragen of wil je zelf iets bijdragen? Stuur het me maar via email (info@fredverhoeven.be), ik wacht vol ongeduld.

PLANNING IN UREN.

Je kan plannen wat je wil eventuele vertragingen sleep je mee tot op het einde. Don’t worry. De openingsdans (wat meestal het dansgedeelte start) is zelden of nooit op het geplande tijdstip. Vertragingen van 30 minuten tot een uur zijn zeer courant en perfect verklaarbaar, sommigen gasten zijn wat later, gasten houden je wat langer op, gasten komen onverwacht met presentaties, toespraken,… dat neemt allemaal tijd en het hoort er bij. Je zal merken dat na een drukke dag die vertraging zelfs welkom is… chill. Ikzelf, als DJ, zal ook de klok in het oog houden. Met de maître d’hôtel bespreek ik eventuele verandering van planning en ik zal ook overenthousiaste familieleden of vrienden met entertainment-ambities in bedwang houden.

DJ’en op een bruiloft – Zo maak je het tot een succes

Als DJ wordt Gastblogger Menno van Supa-Dupa Rental wel eens gevraagd om te komen DJ’en op een bruiloft. De afgelopen tien jaar heeft hij een fors aantal trouwfeesten gedaan, variërend van behoorlijk dramatisch tot onvergetelijk. Toen Menno nog wat minder ervaren was, kon hij aardig wat stress ervaren op de avond zelf en achteraf verwonderd blijven over wat hij allemaal had gezien en gevoeld. Zijn blog van vandaag is voor de DJ die minder ervaring heeft met huwelijksfeesten en wel wat support kan gebruiken!

Wat voor DJ ben ik?

Voordat je je op het pad van bruiloften begeeft, zou ik je willen meegeven dat je voor jezelf moet bedenken wat voor DJ je bent. Wanneer je je toelegt op een specifiek muziekgenre en geen concessies wilt doen aan je eigen smaak, zou je het wel eens lastig kunnen krijgen wanneer er mensen op een bruiloft minder affiniteit hebben met jouw specifieke smaak. Een gevolg kan zijn dat je de mensen minder op de hand hebt dan dat je gewend bent van events waar mensen naartoe gaan om jou of een specifiek genre te horen. Want wil je DJ’en op een bruiloft, dan moet je je er bewust van zijn dat de aanwezigen meestal uiteenlopende muziekvoorkeuren, leeftijden en achtergrondenhebben. Het is aan de DJ om hier zo veel mogelijk een eenheid van te maken!

Een bruiloft is niet een bruiloft

Zoveel mensen, zoveel wensen. Hiermee bedoel ik: iedereen die gaat trouwen heeft andere ideeën over hoe de ideale trouwdag er uitziet. Dat houdt in dat er grote verschillen kunnen zijn in wat voor mensen er zijn en hoe de bruiloft verloopt. Aan jou als DJ de taak om aan de wensen van het bruidspaar en de gasten te voldoen. Dat klinkt misschien eenvoudiger dan het is. Ikzelf heb lang gedacht dat ik overal en altijd iedereen tevreden kon maken met mijn muziek, maar ik vrees dat dat toch niet altijd het geval geweest zal zijn. Zoals ik in mijn vorige blog aangaf, denk ik dat het essentieel is om bij jezelf te blijven als DJ en dat je ook eerlijk moet kunnen aangeven als een bruiloft niet bij jou past. Als je bij de aanvraag al weet dat het belangrijk is dat er Turkse muziek gedraaid moet worden en je zelf niet verder komt dan Tarkan, bewijs je iedereen een dienst door de klus niet aan te nemen.

Power of Communication – Vooraf

Voor mij is een voorgesprek met het bruidspaar essentieel. In de eerste plaats als geruststelling voor het bruidspaar dat zij weten dat ze te maken hebben met iemand die hen gaat helpen om hun belangrijke feest tot een succes te maken. In de tweede plaats krijg je als DJ veel informatie over wat voor soort huwelijksfeest het gaat worden en wat voor muziek zij zelf leuk vinden, zodat je daar op de avond zelf makkelijker op in kan spelen. Als laatste punt gebruik ik het gesprek om het bruidspaar veel tips te geven over het organiseren van een feest. Niet iedereen heeft hier namelijk ervaring mee, en weinig mensen zien het verloop van zoveel feesten als een DJ! Zo kan je eenvoudig tips geven over de indeling van de ruimte of de planning van de avond. Mijn suggestie is bijvoorbeeld om hun oudtante niet om 0.00 uur nog een toespraak te laten geven. Deze tips zijn niet alleen handig voor hen zelf, maar ook voor jou als DJ. Want zo heb je vooraf wat meer invloed op besluiten die een negatieve invloed kunnen hebben op de feestvreugde tijdens jouw set (met dergelijke situaties kan ik trouwens een boek vullen).

Als je JA zegt dan zeg je JA

Wanneer je hebt toegezegd om te DJ’en op een bruiloft, dan mag er wel van je verwacht worden dat je er vol voor gaat. Voor jou kan het misschien ‘just another Saturday Night’ zijn, maar voor de mensen die gaan trouwen niet. Je voorbereiding voor het trouwfeest zit niet alleen in de muziekverzameling die je hebt opgebouwd of het opzoeken van een openingsdans, maar ook in de voorbereiding dat er niets mis kan gaan. Zorg dus dat je altijd meerdere USB-sticks met je hele collectie bij je hebt en zeker nog een extra USB-stick met de openingsdans erop (en in een makkelijk vindbare map). Ook over je kledingkeuze mag best nagedacht worden. Ik zal zelf niet zo snel een stropdas omdoen (omdat ik juist de sfeer wat losser wil hebben), maar doe jij dat juist wel om mee te gaan in de stijl van de avond, dan kan ik niet anders dan respect daarvoor hebben. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je als DJ laat zien dat je er klaar voor bent en er staat. Dat mogen mensen wel van je verwachten.

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum aanbieding

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

DJ Bruiloft

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering.

DJ Tom Cosyns

DJ Trouwfeest Tom Cosyns verzorgt u huwelijksfeest stijlvol. Met meer dan 50 trouwfeesten per jaar is DJ Tom één van de meest geboekte feest DJ’s in Vlaanderen. De muziek is zeer bepalend om tot een geslaagd feest te komen, laat dit dan ook over aan Trouwfeest DJ Tom. Hij is een Professionele All Round DJ met 30 jaar ervaring in het draaien van trouwfeesten en andere dansgelegenheden. Tom is ook resident DJ van Moose Bar Vlaanderen, hij draaide dit jaar ook op Tommorowland!