Dj-set van Kobe Ilsen en Viktor Verhulst

Dj-set van Kobe Ilsen en Viktor Verhulst op TML: Het zweterigste feestje op de wei.

In de Moose Bar, een soort skihut op dancefestival Tomorrowland, werd het vanmiddag snikheet. De reden was de dj-set van duo Kobe Ilsen (37) en Viktor Verhulst (24), die iedereen aan het dansen kreeg. Met beide heren om beurten als publieksmenners kon werkelijk niemand stil blijven staan.

Onder het goedkeurend oog van Alizée Poulicek, Kat en Lyn Kerkhofs en duizenden feestvierders vuurden de Antwerpenaars een niet-aflatend arsenaal aan beats af op het uitzinnige publiek. Maar het werd pas helemaal een uitzinnig feestje toen Viktor met ‘In de disco’ een vette knipoog maakte naar Samson en (papa) Gert. Stonden de heren terecht op de affiche? Zeker, want gedurende hun uur durende set ontbrak het niet aan party vibes en mensen die zich in het zweet dansten.

Molse dj NIVIRO (22) pakt uit met wereldprimeur: eerste live dj-set die je omringt met geluid

De Molse dj Tim Peeters (22) – in de dj-wereld beter bekend als NIVIRO – heeft een wereldprimeur te pakken. Met zijn gepatenteerde systeem ‘XPLISSO’ dompelt hij je onder in de wereld van ‘true surround sound’. Zoals de naam het al zegt, word je omringd door geluid aangezien er in elke hoek van de zaal een luidspreker staat. Dat een dj volledig live in ‘surround sound’ draait, is wereldwijd ongezien. Om het plaatje helemaal af te maken, knutselde Tim Peeters ook een lichtshow in elkaar die volledig gesynchroniseerd is op de beats van de muziek.

‘Surround sound’ ervaren betekent dat het geluid zich om je heen begeeft door een luidspreker in elke hoek te plaatsen. Zo heb je het gevoel midden in de actie te zitten en dat zorgt voor een intensere ervaring. Terwijl stereo maar twee audiokanalen heeft, telt het systeem van NIVIRO een pak meer mogelijkheden. Voorlopig start hij met zes audiokanalen, maar tot wel 128 audiokanalen kunnen behandeld worden. Daarmee kan hij tot 3.000 aanwezigen muzikaal verwennen. Nieuw is het gegeven van surround sound niet, want we ervaren het al jarenlang in de cinema.

“Dat een dj volledig live in surround sound draait, is wereldwijd echter nog nooit gedaan”, gaat Tim Peeters van wal. “Eerst was er één klankbron met mono, in de jaren ’60 is dat geëvolueerd naar stereo en dat is lang zo gebleven. Vreemd genoeg heeft niemand het idee gehad om als dj surround sound live te brengen.” Dat idee van Tim Peeters ontstond een tweetal jaren geleden toen hij Wilfried Van Baelen ontmoette. Van Baelen is mede-oprichter van het Molse bedrijf Galaxy Studios, dat geluidsopnames heeft verzorgd van tal van grote films, games, videos en muzikanten, en lanceerde in 2010 Auro-3D, een geluidsformaat in 3D dat hij omdoopte tot ‘immersive sound’.

DJ Jan V. sluit zondagavond Moose Bar af op Tomorrowland: “Het zal er ‘boenk op’ moeten zijn”

Hij staat al 25 jaar achter de draaitafels, maar komend weekend beleeft DJ Jan V. misschien wel zijn grootste moment uit zijn carrière: hij krijgt de eer om Tomorrowland in Boom mee af te sluiten op de stage van de Moose Bar. “Het moet en zal één groot feest worden”, lacht de allround-dj uit Wommelgem die in tal van Antwerpse clubs actief was.

Jan Van Roy, zoals DJ Jan V. in het echte leven heet, nam meer dan 25 jaar geleden voor het eerst plaats achter de draaitafels. En al snel met enorm succes: zo mocht hij draaien bij Radio Contact en Topradio Antwerpen en in talloze clubs als Missing Link, café De Prof, Red & Blue, Café d’Anvers, de Absinthbar of The Dirty Rabbit. Ook in de Noorderkempen maakte hij naam als dj in het vroegere ’t Verschil of feestzaal Le Cirq in Hoogstraten. “Tomorrowland stond nog op mijn bucketlist, dus ik ben enorm tevreden dat ik die kans nu krijg”, lacht Jan Van Roy. “Toch wel een beetje een bekroning na meer dan 25 jaar plaatjes draaien.”

Moose Bar

De après-skibar Moose Bar is een idee van discotheek Versuz en vond ondertussen in tal van grote steden plaats en maakte vorig jaar met succes zijn intrede op Tomorrowland. Op zondag 21 juli krijgt DJ Jan V. de eer om de stage af te sluiten vanaf 22 uur. “Dat ik als laatste de boel mag sluiten, maakt het plaatje helemaal compleet”, zegt Jan Van Roy. “Ik besef ook dat het er dan wel ‘boenk’ moet op zijn.

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum aanbieding

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

DJ Bruiloft

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering.

DJ Tom Cosyns

DJ Trouwfeest Tom Cosyns verzorgt u huwelijksfeest stijlvol. Met meer dan 50 trouwfeesten per jaar is DJ Tom één van de meest geboekte feest DJ’s in Vlaanderen. De muziek is zeer bepalend om tot een geslaagd feest te komen, laat dit dan ook over aan Trouwfeest DJ Tom. Hij is een Professionele All Round DJ met 30 jaar ervaring in het draaien van trouwfeesten en andere dansgelegenheden. Tom is ook resident DJ van Moose Bar Vlaanderen, hij draaide dit jaar ook op Tommorowland!